İLK MEZUNLARIMIZI VERDİK

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşadık. 2012-2013 döneminde ilk öğrencilerini kabul eden üniversitemiz 25 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen muhteşem bir törenle ilk mezunlarını verdi.

Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, üniversite yöneticilerimiz, akademik personelimiz, çok sayıda davetli, mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı, mezun olan öğrencilerimizin ailelerine iyi evlatlar yetiştirme gayretlerinden ötürü teşekkürlerini ifade etti. Ayrıca öğrencilerimizin iş yaşamlarında da eğitim hayatlarında olduğu gibi başarılı bireyler olmaları temennisinde bulunan Rektörümüz, “Üniversitemizin kuruluş sürecini en iyi sizler bilirsiniz, sizler ilk öğrencilerimiz; ilk mezunlarımızsınız. Sizler sadece öğrencilerimiz değil aynı zamanda benim sınıf arkadaşlarımsınız. Bugünü, yani 25 Mayıs 2016 tarihini unutmayacağım, bugünün bende büyük değeri olacak.” Dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından üniversitemizi birincilikle bitiren Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencimiz Ayşe Üstün’ün ismi Mezuniyet Yaş Kütüğüne çakıldı. Üniversitemizi derece ile bitiren öğrencilere ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Prof. Dr. Bayram Şahin takdim ettiler. Diğer mezun öğrencilerimiz de ödüllerini bölüm hocalarının elinden aldılar.

Toplamda 350 öğrencimizin mezuniyet sevinci yaşadığı törende kep atma merasiminin ardından öğrencilerimiz aileleri ve hocaları ile fotoğraf çektirerek bu mutlu günlerini ölümsüzleştirdiler. Gece geç saatlere kadar süren mezuniyet töreninde, son günlerin popüler müzik grubu İmera da bir konser verdi ve öğrencilerimizin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.