(KARPAM) ETÜ KARİYER ZİRVESİ TAMAMLANDI

Kariyer Planlama-Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARPAM) tarafından organize edilen ve 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İktisadi İdari Bilimler Fakültemizde düzenlenen Kariyer Zirvesi tamamlandı.

ERGAZ, AŞKALE ÇİMENTO, İZOCAM, SERMAYE PİYASASI KURULU (SPK), TÜRK TELEKOM, ALARKO CARRIER, TÜBİTAK, SCHNIEDER, T.C. MERKEZ BANKASI, DAIKIN gibi Türkiye ve dünyanın önde gelen firma, kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yaptığımız Kariyer Zirvesine gerek ETÜ, gerekse çevre üniversite öğrencilerinin ilgisi hayli yoğun oldu. Zirveye katılan öğrenciler kariyerleri için fırsat olarak gördükleri firmalarla tanışma imkanı bulurken; firmalar da öğrencilerimizin yeterlilik, eğilim ve yetkinlikleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Üniversite-İş dünyası işbirliği ile, öğrencilerimiz ve firmaları ortak paydada buluşturan Kariyer Zirvesi, alanında yetkin kişilerce verilen çeşitli sempozyum ve konferanslarla öğrencilerimizin çalışma hayatına yönlendirilmesi bakımından çok önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu bağlamda, öğrencilerimiz ile firmalar arasında oluşturulan iletişim ağı ile sürekli bilgi ve deneyim alış verişinin temeli atılmış oldu. Mezun olacak öğrencilerimize iş dünyasındaki bilgi ve fırsatlara erişim kolaylığı sağladı.

Alanında uzman, yetkinliğini ispat etmiş çok sayıda konuşmacının sunum yaptığı “Türk Telekom’da Neden Çalışmak İstersiniz?”, Sektörel Değerlendirme ve Sektör Analizi”, “Sermaye Piyasalarının İşleyişi ve İş Olanakları”, Kariyer Planlama ve İletişim”, TÜBİTAK Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri” gibi değişik konular hakkında konferansa katılan öğrencilerimiz, iş yaşamı hakkında detaylı bilgi, deneyim ve başarı öykülerini dinleme imkanı buldu.

“Fabrika Nasıl Yönetilir?”, “Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemlerde Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri”, “Yalıtım Sektöründeki Problemler ve Çözüm Yolları”, “Yeni Nesil Sekanslamanın Bilim Dünyasına Getirdiği Yenilikler” gibi daha pek çok ana başlığın ele alındığı farklı atölye çalışmaları ise, öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin pratiğe dönüştürülmesine olanak sağladı.

Gelecek yıllarda da yapılması ve geleneksel hale getirilmesi planlanan 1. Kariyer Zirvesi, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etmesinin ardından düzenlenen kokteylle kapanışını gerçekleştirdi.