Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi PAX Programı Bursu

Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi Akademik Değişim Programı (PAX) üniversitenin işbirliği içerisinde olduğu kurumlar arasındaki uluslararası akademik ve kültürel bir değişim programdır. Programa Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ nin ilgili bölümlerinde (lütfen detay için ilgili web sayfasını inceleyiniz) okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler. Başvuruda bulunacak öğrencilerin en az bir yıllık eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Kalış süresi en az 1 dönem (Eylül 2016- Ocak 2016/ Şubat 2017-Haziran 2017) veya en fazla 1 yıl (Eylül 2016 – Haziran 2017) olacaktır. Her öğrenciye Tayvan’daki kalış süresi boyunca bir danışman verilecektir.

Yol masrafları öğrencinin kendisine, diğer tüm masraflar (okul ücreti, Çince kurs ücreti ve yurt ücreti) ise Tayvan Ulusal Chung Hsing Üniversitesi’ne aittir. Öğrenciler alanlarıyla ilgili dersleri İngilizce alabilecek ve ayrıca Çince kursuna katılabileceklerdir. Aylık 3000 Tayvan doları harçlık verilecektir.

Akademik çalışmaların yanında aynı zamanda kültürel bir program olan PAX Programına başvurmak için ilk etapta Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. İsmail Bezirganoğlu’ na ön başvuru için gerekli olan evraklar:

1. Fotoğraflı başvuru dilekçesi
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Öğrenci belgesi
  4. Onaylı transkript
  5. Varsa dil belgesi

Başvuran adaylar Dış İlişkiler Ofisinde yapılacak İngilizce Mülakattan sonra agnoları da göz önünde bulundurularak değerlendirilmeye alınacaklardır. Bu değerlendirmeye göre öğrenciler sıralanacaktır.

Başvurular 10/03/2016 ve 25/03/2016 tarihleri arasındadır. Bu tarihten sonraki başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Yabancı Dil Mülakatı:

Tarih: 30 Mart 2016 Çarşamba

Saat:  10.00-12.00

Yer: Merkezi Derslikler Binası Kat 2 Yüksek Lisans  Sınıfı

PAX bilgi için  http://www.oia.nchu.edu.tw/index_en.php

Ayrıntılı bilgi:

Başvurular şahsen yapılmalı ve iletişim bilgileri (kullanılan cep telefonu ve e-posta adresi) dilekçede yer almalıdır.

Başvurular için ilgili Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü:

Yrd.Doç.Dr İsmail Bezirganoglu/Erzurum Teknik Üniversitesi Merkezi Derslikler Binası Kat 2: 44

Tel: 0442 666 2150

e-mail: ismail.bezirganoglu@erzurum.edu.tr