KAMUOYUNA DUYURU

17 Şubat 2016 Çarşamba günü Ankara’da alçakça düzenlenen terör saldırısında 28 vatandaşımız hayatını kaybederken onlarca vatandaşımız da yaralanmıştır. 18 Şubat Perşembe günü de Diyarbakır’da 6 güvenlik kuvvetimiz şehit edilmiştir. Ülkemiz, özellikle son dönemde hain terör saldırıları ile yasa boğulmuştur.

Güvenlik güçlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz hain teröristler ile amansız bir mücadeleyi gece gündüz demeden, canları pahasına kahramanca sürdürmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine ve müreffeh yarınlarına kasteden hain odakların taşeronu olan terör örgütleri vatanımızın evlatlarını asker-sivil, genç-yaşlı demeden hunharca katlederek melun emellerine ulaşabileceklerini zannetmektedirler.

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, bu hain saldırıları lanetlediğimizi bildirir; Akademik, İdari personelimiz ve öğrencilerimizle güvenlik güçlerimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Adı, açılımı, kaynağı her ne olursa olsun terörün kesin hatlarla kınanması ve lanetlenmesi gerektiği inancını taşımaktayız. Bu vesile ile, kaybettiğimiz vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı; yaralanan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.

Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu